XV.ker.-Adria u. 42.

XV.ker.-Adria u. 42.

Információ

Hitelügyintézésben segítünk!

Mindegyik lakáshoz saját kertrész tartozik, ahová a nappalin át jutunk ki. A kertrészek növénnyel lesznek elválasztva egymástól!

A padlásteret úgy alakítottuk ki, hogy az később beépíthető legyen!

Az árak az ügyvédi költséget, és a közműhozzájárulási díjat tartalmazzák, a garázs árát nem!

Fizetési ütemezés igény szerint!

 

Technikai leírás

Az épület elhelyezése

Az épületet a telken „L” alakban helyezzük el. A Thököly út felől az előírt 2,0 m-es minimális előkertet hagyjuk meg az épület irodai saroktömegénél. Az 5. és 6. sz lakások Thököly úti frontja a földszinten a homlokvonaltól 2,42 m-re helyezkedik el. A Thököly út 61. sz. telek határától 5,3 m-es oldalkertet alakítottunk ki. Ennek részei: 2,9 m széles egy nyomsávos lehajtó rámpa + 40 cm vg. vb. fal + 2,0 m telekhatártól mért távolság (Tervtanácsi előírás). A mélygarázs külső falának a szomszédos telekhatártól mért 2,0 m-es távolsága így biztosított. A tervezett épület Thököly út 61. sz. épület felé néző homlokzata zárt, nyílás nélküli, így az építmények közötti 7,82 m-es távolság megfelelő (nem szükséges 8,0 m-t tartani).

Az Adria utcai oldalon 6,93 m-es előkertet tartunk a saroktömegnél, 7,04 m-t az Adria u. 44. sz. felőli épületsaroknál. Így mély és jó tájolású előkertek alakulnak ki, ami a három közbenső lakás esetében +1,5 m-el növekszik (fedett teraszterületnél), azaz kb. 8,5 m lesz. Az Adria utca 44 sz. alatti, oldalhatáron álló épület esetében 4,0 m-es oldalkertet hagytunk el.

Az épületegyüttes alapvetően sorházas jellegű. A Thököly úti szárnyban 2 db (5. és 6. sz. lakás), az Adria úti szárnyban 4 db lakás (1., 2., 3., 4. sz. lakások) épülnek egymás mellett. A „L” alak sarokrészen készül 4 db iroda. Valamennyi rendeltetési egység önálló bejárattal rendelkezik, az irodák közül egy db, és a 4 db Adria utca felé néző lakás egy védett terepszinti közös közlekedő felől közelíthető meg.

Minden lakáshoz saját használatú kertrész tartozik. A Thököly út felől nyíló két db lakás saját kertje a belső udvar felé néz, ezek délkeleti tájolásúak. A telekhatár felé néző kertrész az oldalkert méretével együtt nagyobb, mint a belső lakás kertje. A két lakás végében, a hátsó telekrészen egy közös használatú kertet alakítunk ki, játszóeszközökkel. Ez utóbbi az Adria utca felé néző 4 db lakás megközelítésére szolgáló közös közlekedő felől is megközelíthető.

A Thököly út felől nyílik az előbb említett közös oldalfolyosó, amelyet a fal elé 60 cm-el elhelyezett oszlopok ritmizálnak. A közös oldalfolyosó összesen 1,7 m széles, a lakások vonalában elhelyezett oszlopok között a bejáratok védettebbek lesznek.


Alkalmazott anyagok és szerkezetek

Az épület alapozása vegyes rendszerű: sáv és lemezalap egyaránt készül. A lemezalap alatt tömörített egyszemcsés kavicságy készül. A talajnedvesség ellen vízzáró vasbeton alap és körítő falszerkezetek készülnek. Az alaplemez és a vasbeton fal között Sika szalag kerül beépítésre a vízzárás biztosítására.

A parkolóban monolit vb. pillérek készülnek. A födémszerkezet vízzáró monolit vasbeton szerkezetű. A fal és a födém között duzzadószalag kerül beépítésre a vízzárás biztosítására. A teremgarázs feletti födém sík lemezfödém, vasbeton szegélygerendákkal, szükség szerint a szintváltásoknál bekötve a pillérekbe.

A pinceszinten a rámpa alján és a teremgarázs középvonalában Hauraton vagy vele egyenértékű vonal menti összefolyó készül. A rámpa tengelyében beépítésre kerül.

A teremgarázs egyszintes fedett-nyitott tér. A füstelvezetést a rámpa aljában elhelyezett SÁPI típusú rács és az átellenes oldalon kialakított 0,00 m parapetű 90/220 cm-es rács biztosítja, amelyhez egy 90 x 90 cm-es, a teremgarázzsal azonos padlónívójú angolakna csatlakozik.

A lakásokhoz tartozó pincei tárolók természetes szellőzését angolaknák biztosítják, amelyeket a teremgarázs és a lakásokhoz tartozó pincei részek közötti 0,70 m-es szintváltásban lehet elhelyezni. Az angolaknák Hauraton taposórácsokkal készülnek.

A teremgarázs felett 40 cm vtg. földfeltöltés készül, zöldtető rétegrenddel, a lakásokhoz tartozó pincecsatlakozásoknál hő- és vízszigetelt kivitelben.

A pincei lépcsők és a pincét és a földszintet összekötő lépcsők monolit vb. szerkezetek.

A pincébe vezető ajtókat T30 tűzállóságúak.

Az épületegyüttes harántfőfalas szerkezetű. A lakások elválasztó falai 30 cm vtg. Wienerberger Porotherm lakáselválasztó (hangszigetelő) téglából készülnek. A körítőfalak 30 cm vtg Porotherm NF téglából készülnek 5 cm Dryvit hőszigeteléssel, vakolt kivitelben.

A födémek monolit vasbeton szerkezetek, többtámaszú kivitelben. A vasbeton koszorúk és áthidalók előtt hőszigetelt Porotherm koszorútéglát kell alkalmazni. A nyílásáthidalásokat oly módon kell készíteni, hogy bennük a redőnytok elhelyezhető legyen.

A zárterkélyek födémét alulról 5 cm vtg. Dryvit rendszerű hőszigeteléssel kell szigetelni.

A padlásfödémet felülről le kell szigetelni.

A tetőszerkezet – a harántfőalakra támaszkodó szelemenes rendszerű szarufa fedél. A héjazat mélyvörös színű cserépfedés.

A válaszfalak 10 cm vtg. Porotherm válaszfallapból készülnek. A vizes berendezési tárgyak mögött előtétfalak készülnek. A lakáselválasztó falak előtt a vizes berendezési tárgyak elhelyezésére előtétfalak készülnek.

A nyílászárók 5 kamrás, vagy azzal egyenértékű műanyag szerkezetek. Az ablakokba a filtráció biztosítása érdekében résszellőzőkkerül beépítésre.

A bejárati ajtók öt ponton záródó biztonsági ajtók legyenek.

A talajon fekvő padló alatt, a normál födémre készített aljzatbeton alatt AT L 23/20 lépéshangszigetelés készül a falak mentén peremszigeteléssel.

A padló- és falburkolatok szokványosak. A hidegpadló kő, greslap, vagy mázas kerámia, a melegpadlóburkolatok: laminált, a hálókban esetleg padlószőnyeg igény szerint.

A homlokzatképzés eszközei:

  • lábazat: kőlapok, vagy ragasztott téglaburkolat
  • az alsó szintek kváderes kiképzésű vakolat, felette nemesvakolat Dryvit hőszigetelésen
  • a héjazat: mélyvörös színű cserépfedés
  • bádogos szerkezetek: horganylemez
  • acél korlátok

Gépészeti rendszerek szokványosak. A lakásonkénti fogyasztást almérők és önálló gázmérők segítségével oldjuk meg. Valamennyi rendeltetési egység önálló fűtéssel és melegvízellátással készül. A tartalékfűtést beépített kandallókéményekkel oldjuk meg. A kémények mellett teőkibúvók és kéményseprő járdák készülnek szaruzathoz erősített kivitelben, szabványos Rheinzink papucsok beépítésével.

Az épület körül lábazatos áttört fém kerítés készül.

A tervezett épület ± 0,00 szintje 115,45 m Bf.

Közlekedés

7-173-as buszok a merőleges utcában (megálló kb. 2-300 m-re) járnak. Ennek ellenére az utca csendes, nyugodt, családiházas övezet!

Az Adria utca 42. sz. 83214. hrsz. alatti ingatlan Pestújhely középrészén, az újpalotai lakótelep közelében helyezkedik el. A lakótelep közelsége a magas szintű infrastruktúrával és tömegközlekedéssel inkább előnyös adottság. A 7-es buszcsalád buszmegállója 1 saroknyira található, a későbbi Dél-Buda-Rákospalota Metró (4-es metró) is ezen a nyomvonalon kerül kiépítésre. Ugyanitt, a Drégelyvár utcában van a budapesti kerékpárút-hálózat egyik XV. kerületi útvonala.

A telket határoló egyik utca, a Thököly út, párhuzamos a lakótelepre vezető azt feltáró Drégelyvár utcával. Az Adria utca a Drégelyvár utcától az Észak-Pesti Kórház mellett vezet a Széchenyi úti felüljáró irányába, át az M3-as autópálya felett Rákospalota irányába.

Az ingatlan környezete családi házas beépítésű, amelyek között az utóbbi időben jelentek meg földszint + egy emeletes többlakásos lakóépületek. Ezek azonban még nem borítják fel a környék zöldövezeti jellegét, báját.

Az Adria utca 42. sz. 83214. hrsz. alatti ingatlan saroktelek, a délnyugati oldalon az Adria utca, az északnyugati oldalon a Thököly út határolja. A Thököly úti front északnyugati tájolású, az Adria utca homlokvonal délnyugati tájolású.

Lakások

Emelet: Fsz. Lakás: 5
Szobák: 3,5 Terasz: 14 m2
Terület: 120 m2
Tájolás: ÉNY Ár: 55.000.000 Ft

Belső 2 szintes + szuterén, szinteltolásos házrész kertkapcsolattal, beépíthető (32m2-es) padlással. Teremgarázs 2.500.000,-! A lakás ára beépített konyhabútorral kulcsrakész állapotra vonatkozik. Az ár ügyvédi költséget nem tartalmazza.

foglalt
Emelet: Fsz. Lakás: 8
Szobák: 2 Terasz:
Terület: 54 m2
Tájolás: ÉNY Ár: 22.000.000 Ft
Belső két szintes teremgarázs kapcsolattal. Iroda/Lakás kialakítással.
foglalt
Emelet: 1 Lakás: 10
Szobák: 2+0.5 Terasz: 3 m2
Terület: 75 m2
Tájolás: ÉNY Ár: 35.000.000 Ft
Belső két szintes, két fürdőszobás!
foglalt

Kapcsolat

Imre Ferenc
30/212-3607

imre.ferenc@baurek.hu
www.baurek.hu